nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Wednesday, October 21, 2009

135 LC ku

salam to all frenz out there. maap lame dah tak menconteng kat blog ni. kali ni aku nak tunjukkan kat kowang kapcai aku, 135 LC red givi. aku mmg design ala2 superbike sebab tak mampu nak beli superbike. huhu.. LC ni pon digunakan oleh teman2 rempitku untuk menge'test' enjin.haiyaaa....ok lah pade sape2 yg ad cadangan or komen bgtaw r k :-)







5 comments:

educatedrempit said...

motor tip top dh...
tp brg2 racing boy tu kacau cket r...
masok brg2 market cket r...
baru ade name...


juz my opinion:

standardize your machine,like the first time u bought it...
don't juz focus on speed...dak2 agas namenyer...
pastu letak sportrim market2...
like enkei 3 btg, mbx, excel ke...
then, change ur cverset with lc spark sgpore pyer...smart beb...
if u cant get spark...pakai coverset lc first edition pyer pon i think dh ok
then to custom ur body...
airbrush lah yg gempak2 cket...rockoil, alpinestar, dainese ke...
kalo nk men pump disc lak...
using brembo pump disc i guess is a brilliant idea...
x pon tokico, nisin ke...
and the most important thing, throw away all 'cap ayam' brands on your machine...

avoid yourself from use these brands:

racing boy
khi
sol
racing bee
yy pang
shark
posh

above are juz my friendly opinion, i don't have any intention to look down on you in your own blog...
juz advise from ur old schoolmate and also ur junior...

budak kampung said...

thnx 4 de opinion, i hope u can give more suggestions

Hafiz said...

brembo ori mahal bro, stakat fake brembo tu wat malu je...pakai original nissin pun dah mantap, pakai x1r nyer brake set.

coverset ni kaler bg aku cam kurang sesuai jer.....buat tema SBK bro, kurang kan logo YAMAHA. org dah tau moto LC ni brand yamaha...pilih sitcker logo yg ade pada SBK jgn letak alpinestar dainese...tu kan sama je jenis penaja utk suit racing...

kalau rim tu, prefer RB la..pasal rim ni je ade saiz lebar, murah, reliable..takde sape nak curik....avoid la brg RB yg lain...tu huhu

mono YSS tu sekarang aku nak tanye....time double stand, tayar belakang leh gerak lagi ke tidak....aku pakai ohlins ya941, tak berapa tinggi

budak kampung said...

thnx atas komen kalian :-) anyway cover set dh tukar...ni design lame punye

Lieyly ︱ Alia said...

uihh , cun ! bg alia mt0 tuh leyh walaup0wn xrety bawak !
wahaha !

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan