nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Thursday, April 22, 2010

aku berhenti demi family

salam kengkawan...21 april 2010 merupakan hari menyedihkan...aku telah menghantar surat berhenti belajar...aku kene bantu family kat kampong..

maknenye aku takde degree mahupon diploma (sebab dulu aku matrikulasi)..terime kaseh pade kengkawan yg selalu menyokong aku. pada kawan2 part time, thnx pd kowang...walaupon usia kite jauh berbeza, kowang ttp brkawan ngan aku,bantu aku...thnx sesangat. pada rakan2 n junior sbpi mersing a.k.a sek men sains sultan iskandar, maap sebab aku tak dpt jadi contoh ketua yg baik pade kowang. maapkan aku.

aku akan buktikan yg aku boleh berjaye walaupon hanye spm. ape yg aku perlukan,semangat & sokongan dari rakan2 semua.....

maap salah silap
salam

10 comments:

fatin said...

good luck!

Afzainizam said...

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam bro.... Statment ni membuatkan aku tertanya-taanya ape sudah jadi.... pening aku fikirkan... sudah hendak mencapai menara gading terlepas jatuh di tangan.... aku tak ade niat nak menyibuk.. issshh... kalau itu kata bulat hati ko aku tak boleh nak campur.. coz aku bacaa balik entry ko yang lelamaa balik ini adalah kali yang kedua ko cakap cam ni...

But aku amat kagum kalau ko nak bantu family ko.... Aku doakan bro akan tetap berharap ko berjaya kelak...

hope ko rest dulu tenangkan fikiran dan fikir dengan baik... insya Allah ada jalan...

tapi aku agak terkilan pasal ko nak berhenti... tak ade jalan lain ke...

Afzainizam said...

Salam dari kami sebuah ikatan persahabatan
Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

emmmmm ko dah kerja part time pun... sikit laagi bro... kira lagi setaun dua bukannya lama... aku merasai ape yang terbuku dalaam hti ko... ko dari SBPI masuk matrikkan tu dah kira permulaan yang bagus lah tu... ni dah kira short cut jalan pintas... hope harap fikir balik bro.... mungkin ade jalan lain lagi bro.... ko try lah bincang balik kaat our your family balik.... baagilah peluaang untuk diri kamu last lepas tu tak pe lah... nak kerja ngan family ke atau ape... kalau bincang ade harapan tak bro agak-agak...

ok bro, Try sekali lagi bro taanya our family ko balik... kalaau bersyarat pun tak apelah...

but kalau dah keputusannya tetap sama aku hargailah pendirian ko... but hope try againt please slow talk your father..

comel said...

restu mak ayah=restu allah
restu terbaik iwan
insyaallah
mane2 jalanpon...kalu mak ayah da restu boleh punyeee
aku sokong ko brother!
:)

azhari azmi said...

bro xdehal punye. degree diploma semua ukuran di mate manusia beb. kejayaan boleh dicipta dengan cara tersendiri. kau ade peluang selain belajar. kalau kau sukses, kau da bantu family n diri sendiri. kitorang yg lain xde peluang mcm kau, sebab tu belajar kene dapat ijazah semua. kalau tak, jual burger je la depan rumah. xdehal la bro. kau boleh punye. all the best!

-misz*meza- said...

salam.
xpela.
insyallah rezeki Allah 2 lain2 bg setiap manusia.
:)
mgkin bkn rezeki tuk smbg blaja.
tp rezeki tuk bantu family.
2yg plg indah. :)
rezeki Allah ade je kt mane2.
dunt worry.as long as u hold 2 Him :)

Afzainizam said...

aku akur dengan keputusan bro...

sorry bro aku hampir terlupa....
kerana Rasulullah SAW
diriwayatkan bersabda: “Keredaan Allah itu berada dalam keredaan kedua ibu bapa

yang baik datangnya dari Allah dan yang buruk datangnya dari diri kita....

Insya Allah aku akan sentiasa mengikuti perkembangan ko....

So hope jangan kecewa atas setiap yang ade...

ade rezekinya..... kerana aku sendiri seperti ko... ingin mencapai menara gading tapi tak tercapai walau dalam gengaman... Kerana aku abang yang terpaksa mengalah pada adik-adik ku...

itu yang aku terasa sangat...

Syafiqah Nabilah Azali said...

salam Why...lame tak dengo citer...
Good Luck!! InsyaAllah ade hikmah setiap apa yang berlaku.....ceria selalu k~

Mohd Nur said...

Salam bro,..lah..nape nie? family ko setuju ke bro ngn keputusan ko 2? aku bkn ape, sikit je lg kn ko dh nk abes...sayang beb, bkn ape..kalau ko dapat abes kn blaja ko 2, lg senang ko nk bantu family ko..ingat bro, pelajaran sgt penting taw..bkn aku x bg ko x tlg family ko...kn ke ko keje part time..insya Allah ko boleh bro..pada aku, ape pon keputusan ko buat..aku tetap member ko sampai bile2..aku x pndang pon ko ada sijil pape ke, ko keje ape ke, blajar kt mne ke,..sumer 2 x pntg..kite ni same je sumer..yg pntg hati kita...kalau ada ijazah dari luar negara sekali pun..keje gempak2,..tp hati macam haram buat pe kn? orang mcm 2 jgn dilayan je..sory lh aku t'emo plak kt page ko nie..hehe...pape pon aku still support ko bro..dan paling penting aku tetap kawan ko selamanya =)

WeedBoys said...

ko mmg brani!!
gudluck..
=]

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan