nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Monday, December 29, 2008

thanx to my dad!!love you dad....perjuanganku direstui

mungkin ramai yang tidak tahu bahawa aku menangguh pelajaran aku selama setahun kerana ingin membantu ayahku di kampung....ayah aku menyuruh aku berenti belajar....tetapi atas nasihat rakan-rakan dan juge pihak uitm,maka aku mengambil langkah untuk menangguh sahaja tanpa pengetahuan ayahku...

semalam....detik yang amat gembira buatku....aku memberikan sepucuk surat yang aku tulis kepada ayahku..dalam surat itu terkandung segala isi hatiku...aku mohon maap kerana tidak memberitahunya yang aku tidak berhenti tapi menangguh pengajianku.......selang beberapa jam...ayahku berjumpaku dan menyatakan,die merestui aku belajar....kami berpelukan....masing2 mengeluarkan air mata....

bermula pertengahan 2009 aku akan mula sibuk kerana isnin hingga ahad aku akan membantu ayahku menguruskan perniagaanya dan pada sabtu dan ahad pula,aku akan belajar di shah alam...mengambil pendidikan jarak jauh...tp belum pasti di shah alam atau di tempat lain......apa yang penting ayahku dah merestui aku....

plan aku untuk 2009 belum ku temui....apa yang aku boleh katakan...sempena awal muharram ni dan untuk thn 2009 juga...aku akan berusaha jadikan diri aku...yang terbaik....drpd 2008....apa yang penting sekarang,aku ingin bahagiakan family aku.....

aku sentiasa pegang kata-kata dr seorg pakar motivasi terkemuka,
"kalau kita tidak hebat,macamana kita nak jadikan orang2 disekeliling kita menjadi hebat??"

kata-kata ayah juga sentiasa aku pegang,
"hidup jangan berlagak dan bermegah-megah"

ayah...terima kasih....kerana merestui ku
terima kasih tuhan...kerana makbulkan doaku
pintaku kini...KAU berilah aku kekuatan untuk berbakti pada orang tua ku
aminnn

9 comments:

Noor Hanisah Bt Mohd Ishak said...

y,

tahniah..

bagusla kau tulis surat kat ayah kau..

xmain la pendam2 ek..

mak aku ckp ->hidup kene terus terang

budak kampung said...

thnx nisah....doakan aku yer...smlm aku dh g uitm wat permohonan pjj.....ni tinggal tnggu surt jwpn je

Anonymous said...

akhirnya impian awk utk memegang ijazah akan tercapai kelak...
hmm..gud luck..
moga dpt bahagi masa kelak..
i know u can..
take care of urself
n ur health tOo...

princess kacang said...

salam alayk.
ni aku fizah.
aku suke gune id nih so jgn trtnye2 lak nnti ni sape.
trharu ah bce post ko.
moga sentiasa dipermudahkan.iAllah.
=)

berrykisses said...

baguslah kalau macam tu . :)

anyway , selamat tahun baru !

izzahismail said...

wah.good for you.

smoga mendapat yang terbaik.ameen!

:))

budak kampung said...

thanx to all my frenz 4 ur wish...xsangka aku kamu semua ingat lg dgn aku & sudi singgah di blog aku yg serba kekurangan ni....thnx atas doa kowang...thnx 4 all ur support...aku betul2 terharu...moge aku dikuatkan semangat untuk bekerja sambil blajar....hope all of us berjaya dlm ape jua yg kiter ceburi

buzz said...

ok bro..dah dpt ni..sila buat yg terbaik..peluang ni..gd luck bro..ap2 hal helo2 la..jgn dok senyap je.. ak pon nk tau crita dr ko gak..

unte_comel said...

nak nanges ak bace post nih..huhu

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan