nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Friday, November 26, 2010

kisah benar: hati2 ketika bersolat di perhentian R & R

salam kengkawan semue.pekabo??dh makan?harap2 semua sehat2 belake sebab cuace skrg tak menentu. anyway kali ni aku nak story kat u all pasal 1 tragedi/kisah benar yg berlaku kat surau R&R. kisah ini disampaikn oleh seorang hamba Allah kepade ku ketika beliau dan orang2 kampungye mengikut rombongan menghantar pengantin ke Pulau Pinang.

tragedi ini berlaku ketika kaum hawa masing2 tengah mengerjakan solat.setelah selesai menunaikan solat,seorang makcik mencari2 beg tangan yg diletakkan di sebuah rak yg disediakan di bahagian belakang dalam surau tersebut. makcik tu ingat cucu nye dah bawakkan beg tangannye. setelah bertanye pade cucunye, tak de la plak beg tu. memang sah!!! beg tangan makcik tu hilang.

beberape orang saksi ade nampak kelibat seorang perempuan berjubah dok mundar mandir dalam keadaan yang mencurigakan. ulang alik surau tu beberape kali. dan last sekali si saksi ni nampak perempuan berjubah tu bawak beg tangan hitam. die takde r syak pape kat perempuan berjubah tu. lepas makcik tu terangkan dengan detail bentuk beg tangannye,memang sah!!! beg tu dah dicuri oleh perempuan berjubah tu.

untuk keselamatan:
  • jangan letak barang berharge sembarangan.
  • mintak tolong org yg dikenali & dipercayai untuk menjage barang berharge anda.
  • jangan mudah percaye org yang berpewatakan baik dan yg tak dikenali.

yang lain2 tu paham2 la yer......JAGE DIRI ANDA BAIK2
salah silap mohon maap
ikhlas dari irwanmiswan@budakkampung

1 comment:

nas said...

entah2 si yg berpakaian berjubah tue orang lelaki yg menyamar..sapa tahu kann..hu3..jahat2..

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan