nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Monday, August 23, 2010

reunion ex-sbpim batch form5 2005 sabak awor mariiiii

zaman gila2 remaje huhuhu

keindahan bandar Muar pada waktu malam

salam pada kengkawan tak kira di mana jua anda berade. pada hari sabtu lepas bersamaan 21 ogos 2010 maka telah berduke diriku ini kerane telah berjaye dikopakkan oleh kengkawan lame ku semase di SBPI Mersing dulu atau sekarang sudah ditukar kepada nama Sekolah Menengah Sains Sultan Iskandar. seperti kebisaan tahun2 lepas. diorng akan datang ke Muar(tempat tinggal ku ini) untuk berreunion huhu. syukur aku coz walaupon diorng dh belajor tnggi2 smpai obersee(oversea), diorng still ingat aku yg cume ade spm je ni huhu (sambil mengelap air mate,padahal x nanges pon huhu). terime kaseh pade saudare norakmal ismail atau name manjenye anode kerane mengizinkn aku mencuri gambo2 ni huhuhu...

kelihatan rozali(naik bas dari KL,study kat MIAT) dan bull(naek bas dari mersing,study kat nagoya, japan) bru turun dari bas maseng2. aku terharu sgt coz diorng ni sanggup turun dari jauh semate2 nk jmpe kengkawan lame yg aku rase dh lame sgt terpisah. bayangkn r...last jmpe 2005...



bandar Muar
Muar traders hotel. (mase hari bapa, aku ke sini sebab nk beli kek kat secret recipe huhu)
inilah lokasi pertame berkumpol. medan ikan bakar sabak awor. mase ni group anode dari UTM Johor smpai paling awal. ape laaa...mase ni aku keje lg huhu. anyway thnx la sbb sanggup dtg dr JB tu.
aku suruh diorng mengorder dulu.nnti senang. semue budak dh kumpol tnggal makan je hehe

ko watpe yassar. haaa...ni la budak genius bersuare lunak. kalo nyanyi lagu nasyid mmg ngam.

yearghhh....sabo2

haaa....kalo kowang nak taw...brader ala2 teddy bear ni namenye caid. die la tukang order. aku plg geram ngan die mase aku sruh order 2nd round. aku suruh die order sekor jer. pastu die ckp,"aku order 2 ekor r Y, makcik tu ckp ikannye kecik2.sotong goreng tepong plak aku order 10 ekor jer...".aku ok kn je r sbb logik r.ikan kecik order 2 ekor. tetibe aku ngan geng2 laen terkejut mase waiter tu smpai.mane taknye.memang betul dua ekor,yg tak betulnye die leh order 2 ekor besar2 lengan.ciss!!!takpe2..aku sabor lg...aku tunggu sotong goreng tepong...aku pelik gak...kate 10 ekor je...tp name dekat 15 minit xsmpai2...last2 aku nmpak waiter tu bawak 3 pnggan sotong goreng tepong...3 pnggan PENOH!!!....kalo ni la ko kate ikan kecik...sotong sikit,,,,memang sesuai untuk buat seorang tauke balak bankrap tau!!! huhuu...
ni la rozali.study kat MIAT. dulu die ni r jaguh badminton sekolah aku. bleh dikatakan kalo die teroskn karier dier, die leh jadi pelapis utk mewakili negare kiter...wahhh...patriotik gak aku ni kn.
bull ensem yg maintain beso die. study kt nagoya jepon. die ni cool orgnye. jgn ko dok usha2 awek jepon yer..mara bini ko kang. kisah lame bull yg bebudak ni citer..mmg ak pon bru taw. mase perhimpunan kat sekolah. bull ni ntah cmne leh terpatah plak kerusi yg die duduk tu.perghhh tp yg kitorang respek, die ni bleh plak kaver kn...mmg berjaye lah heheheh
haaaaa.....atoi...gengster kampong...dulu bdn die kecik jer. tapi bile hati sudah senang, badanye bertukar mcm badan badang hero melayu dulu2 huhu. naseb baek bulu idung ko xnampak kali ni kan atoi...huhu...jgn mara. die ni kire org yg bertanggungjawab melahirkan 'hikayat putera saadong' huhuhu...daripada sekadar gurauan dari rakan2. akhirnye tercetus idea dari kengkwan gile2 aku ni semue utk wat citer tu. tp syg...ntah sape yg rakam yer...teringin nk tgk blk....zaman mude2 dulu...
budak poyo ni namenye ihsan tapi dengan selambenye diorng panggil budak hensem ni shiro. die skrg study kat sunway. die ni kire pemurah la orangnye sebab tiap kali gathering camni die akan mengizinkn bebudak ni mengeport kt rumah nye.mmg besh r ko...kalo x, ak xtaw la ape jd kt bebudak ni kang. tdo tepi jln tak memasal huhuhu



tgh fikir.nak makan yg mne 1 dulu nih

aku tak paham nape muke aku cmni huhu...cisss

aloq,1 name yg x asing lg huhu. die ni hati susah ke senang ke tetap maintain cool jer..cayalah!! die ni antare org yg bertanggungjawab mengumpolkan bebudak ni tiap2 taun. thnx aloq. moge rezeki ko melimpah ruah. die sekarang ngah praktikal kt shah alam bahagian HR if x silap. aloq ni jugaklah kwn rapat aku kt uitm dulu. suke duke kongsi bersame. tido sekatil sebantal huhuhu...
abg ensem ni namenye anode. die ni mmg wat aku germ ngan kamera die. aku suke tgk gambo2 stylo. wahhhh...nnti leh r ajar aku yer kalo ak dh beli kamera cam ko, nikon d10 huhu. anode, sweater itam tu mmg jadi kenangan smpai bebile. ko yg handle sweater tu kn??kn?



lepas setel makan kat sabak awor, kitorang g karoke plak. tp perlu diingatkn, kitorang g karoke selepas trawikh taw...pukol 10.30 huhuhu....

suare asri mmg aku suke. lagi2 time nyanyi lagu fotograf,tajuknye ape ntah...aku buke pintu hatimu??ntah lupe huhuhu

yassar maintain kembang. tak membesor....x mengecik hehe...jgn mare

aloq dh mcm dokter ape ntah aku tgk adoi2..pesen rambot ape ko buat tu haaaa

pale botak + pale gile

suare caid mcm suare ramli sarip sehhhh...berduet ngan shiro nyanyi lagu nyanyian serambi taw huhuhu
perghhhh perbezaan saiz badan :-P

pheeeeweetttt...lagu terharu from yassar!!!!!

malam tu after karoke diorng pegi umah shiro. aku plak trus balik sebab ahad pon aku keje ma huhuhu. anyway harap taun depan kiter dapat berkumpol lg.mane taw taun depan makin ramai yg kumpol. besh dengor cerite dari member2 yg belajor tinggi2 ni. ade yg nk teroskan amek phd. aku doakan impian dan cita2 korang semua tercapai. aku tetap menunggu kowang kat Muar sebab mmg susah aku nk kuar jalan2 skrng sebab ade komitmen ngan keje yg 7 hari seminggu ni huhuhu. moge ukhwah kiter berkekalan sampai bebile. kenangan kite waktu persekolahan akan sentiase didalam ingatan. aku sayang kowang semua.

7 comments:

nazri said...

nice story bro..tp ak xde la dalam citer ni...

Anode said...

y bukan nikon D10 tp nikon D90..then btul la ak yg buat sweater..hehe

Anonymous said...

Anode: y kau kena tuka bukan D10 tapi nikon D90..yup ak yg handle wat sweater

azhari azmi said...

shitttttt! smpai ati korang ketepikan aku. hahaha. best siot. makin ramai. style la weh. hopefully tahun depan ade lg boleh join. dulu few people je. makin taun makin ramai. tp kesian gak kat ko y. syahid sedap je dok order. yang kopak ko jugak. nnti die da keje kite kopakkan die pulak. hehe. kerang pon mesti hangin die x dpt join. haha.

syahid said...

babi la y...aku ko bahan..kecik ati neyh taun depan tamau order lagi:P

Afzainizam said...

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
----==--Ramadan Mubarak---==----
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. lama betul tak ziarah kat sini ....

wahhhh ko ada reunion ye.... jumpa lahhhh kangkawan dari jauh... meriah sungguh yeeee

SyafiqaNabila said...

(eh nape aku baru perasan entri ko ni)

waa taching la story ko ni why..bets2. jelesnyee tengok korang tau..hehe

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan