nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Tuesday, January 25, 2011

22 jan, aku dah tua rupenye!!!!

salam kengkawan semua. anyway 22 januari ni dh genap umor aku 23 tahun. fuhhhh...pejam celik pejam celik dah makin tua dah aku ni kan huhuhu. bebudak kat fesbuk dah dok tanye bile nk kawen,bile nak tunang,bile nk dapat anak,adesssss. ape korang ingt nk kawen tu senang cam makan kacang cap pagoda keh3. nak kene kukuhkan ekonomi dulu beb. maseh mude ni kene keje lebih sikit. cari duit dulu. nanti dah kawen takde la dok pikir masalah duit je kan...huhuhu
 bile dah makin tua ni macam2 kenangan dok menerjah ke saraf otak ni haaaa..pergh..kalo pikir2 balik memang nak nanges pon ade. yerla..idop kat muke bumi ni dah 23 tahun lor...keh2..amacam muke aku dulu???ensem x??gemok kan?? biasela....mak aku bg makan terlebih sgt time tu.huhuhuhu.



aku dibesarkan dalam keluarge yang susah. rumah pon nak roboh dah. tp aku tak kesah pon. dah tuhan bg camtu kite terime je la kan. tapi yang takleh blah...dalam ingatan aku,mase tu aku nak g tadika, ayah aku plak tak dapat antar. die suruh aku naek basikal. siap pakai helmet taw...keh2...sampai tadika cekgu tanye nape pakai helmet,aku cakap la,"jage keselamatan cekghuu" keh3....mase basekal rosak plak aku jalan kaki. agak jauh gak...2 ke 3km ade kot,bile ade org nak tumpangkan,aku taknak. segan. last2 dh nak smpai rumah, ak tumpang org. penat. keh3.

keh3....sekarang dah 23 taun....mase cepat berlalu. so kene lebih pikir mase depan. gile2 tu bnde biase. takkan nk dok serius kerje je memanjang kan? so kene hepi2 gak. mase depan pon kene pikir gak. keh3...kalo nk ikotkan banyak aku nak citer. tp malas la plak nak menaip ni. nanti korang yg bace ni bosan plak,eh,ade ke yg bace blog aku nih?keh3......

thanks pade korang yg sudi singgah kat blog yg tak seberape nih. jage diri bebaik. moge ape yg korang usehekan membuahkan hasil dan diberkatiNYA. 
adiossssss
maap salah silap :-)


2 comments:

ANATI SOKI said...

ngeeee... dha tua!! happy birthday!!! ngeee!!!!

Sya_Merpati Putih 88 said...

tembam ye mase kecik2..hhehe..

tahun 2011 umur kamu 23...jadinya kita nie sebaya lah kan..? huhuhu..

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan