nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Wednesday, January 9, 2013

Gua nak buat lesung pipit boleh?

Pelik betul budak2 muda zaman sekarang. Mungkin disebabkan budaya Kpop yang berkembang ni membuatkan diorang tak kesah berhabis duit untuk membuat pembedahan dibahagian tertentu untuk menjadi lebih hensem dan sempurna kononnya.

Adakah muka mereka terlalu tak sempurna sampai memerlukan pembedahan? Adakah orang sekeliling akan mengutuk kalau mereka ini tidak melakukan pembedahan? Adakah muka kamu sangat tak sempurna sehingga dibuang keluarga? Kalau jawapan semue ni tidak...jadi kenapa perlu melakukan pembedahan mengubah ciptaan Dia?

Adakah pembedahan sebegini dijamin keselamatannya sehingga kamu tua nanti? Adakah kecantikan pembedahan ini bertahan sehingga usia tua? Adakah anda semakin dikasihi keluarga disebabkan rupa paras plastik anda?

Macam trend nak besarkan payudara/tetek. Buat ape nak bedah2 masukkan silikon? Kalau jadi besor pun bukan asli tapi plastik. Silap2 suami pegang pun tak rasa ape. Pulak tu tak boleh pegang/ramas kuat2 takot pecah. Kang pecah dah nyusahkan orang lain. Besar ke kecik ke tak penting. Yang penting dalam hati tu. Lelaki ni memang matanya gatal sikit. Nak tengok yang beso2 je tapi hakikatnya lelaki lebih suka yang sederhana. Yang asli.

Aku tak berhak nak halang. Itu hak mereka. Tubuh badan mereka. Tapi ingatlah. Setiap ciptaan tuhan tu ade hikmahnya. Kpop ni musim je. Dan mungkin musim kpop ni bertahan setahun dua. Adakah lepas ni kalau musim budaya lain..kita pon nak ubah muka macam budaya baru tu jugak?

Cik Pija bagitau aku yang dia pon tak minat lelaki yang camtu. Ubah ciptaan yang dah sempurna. Kalau makin hensem bukan boleh buat kerja berat atau kasar. Cik Pija pon terime je muka aku yang berjerawat dan berpanau ni. Sebab dia kata nanti dah kawen, dia nak sapukan ubat sebelom masuk tidor.

1 comment:

Nadia Johari said...

ape ubt seblum tido tu..ahhaa

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan