nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Monday, November 7, 2011

kek hari jadi Secret Recipe untuk adik-adik ku

Salam...
aku sememangnya seorang yang berjimat cermat. tak caye? nak bukti? tengok la kat bawah. hahaha. korang jangan pulak ingat adik aku ni lahir lahir pada tarikh yang sama tapi tahun berbeza. haha. kalau la kelahiran ni boleh di adjust2. keh3. oleh kerana aku ni seorang abang yang amat kedekut, maka aku belikan kek Secret Recipe yang berperisa coklat+pisang (aku lupa namanya), lepas tu letak tiga-tiga nama adik aku. keh3. aku main order je, 

"brader hensem, saye nak beli kek coklat perisa pisang ade? nak satu"

"ade, nah, dah siap, ni resit"

dengan terbeliak mata, "2 kilogram ka ini kek? harge RM ehem3!!!??" 

(aku ubah sikit dialog di atas)

korang nampak je kek coklat + pisang ni simple takde hias2, tapi jangan pandang luaran jer, sekali makan, perghhhh sedap. jangan pandang luaran je hehe. so lepas ni cuba la rasa...aku setahun sekali je kot beli kek kat Secret Recipe ni. harga nye takleh tahan huhu.

brader yang jaga kek tu cakap, kalau letak kat dalam kereta, kena hadapkan aircond, kek ni kalau cair tak sedap, tapi malam2 ni abang beli ok kot, cuaca tak panas. kerana menurutkan kata brader tu, aku letak kat seat depan, aku bukak aircond paling kuat, hadapkan kat kek tu. sudahnya, sampai kecut aku menahan kencing, grrrrrrr.

anyway, selamat hari lahir adik2 aku (untuk tahun ni). semoga jadi anak yang baik...dan adik2 yang baik.....teringat lagi aku tatkala itu........

ayah ku berkata,"Y nak adik?"

"nak..."

"mintak kat mak...."

"mak...nak adik..."

setiap kali ayah aku tanya, aku akan jawab nak, lepas tu mesti lahir adik-adik aku ni. 

PSSSTTT......naseb baik la ayah aku tak tanya tiap-tiap tahun kan? keh3

10 comments:

Anonymous said...

boleh tahan produktif

-wak-

♥ ciss peanad ♥ said...

chocolate banana ^^
sedap dan kenyang !
muahahahaha~
chocolate indulgence untuk burfday ciss peanad pulak yea :)

LaLa said...

da makan kek ni, sgt sedap =D

Terbang Bersamaku said...

kek secret recipe mmg sedap & terbaik..adik2 kamu lahir pd bulan yg same ke..?

~selamat hari raya aidil adha..=)

Lieyly ︱ Alia said...

coklat :D

nak jgk...

kahh3 , kalau ayh tnya tiap2 thun naya ah..

CintaZulaikha said...

secret recepie mmg mahal nak mampos..nama kek kat ats ni bukn toffee banana ker? huhuhu.. untung adik dy dapat kek secret recepie..nyum2

anainsan_bukncinderella said...

sedapnye..mcm nk try Jumaat nilh..huhu~
Nk hrpkn dpt free?? Xda abg mcm kmu..hahaha~

♛ QueAfify ♛ said...

Awak2.. birthday kitew 27february.. Silekan blanje ciskek secret recipe.. awak post je.. boleh kan kan?? Haha anyways happy belated beday to adik2 awak.. :)

alongxp said...

ok la tu bro... ko belikan jugak kek untuk adik2 ko... dpd xde... kan?

p/s: bagusla taktik bapak ko... hehehe... baru2 ni adik aku cerita camni la lebih kurang,bos die dapat call dari anak die.. camni.."ayah... nak adik"hahaha

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

belanje!!!! nak jugak..hihi~

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan