nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Saturday, November 5, 2011

mereka dan "on the way"


Assalamualaikum....
selamat pagi semua? dah sarapan? esok raya haji kan? berapa ekor lembu dan kambing yang bakal dikorbankan di kampung korang? 
korang pernah tak mengalami situasi macam ni,

pukul 2.30 petang

"malam ni kita jumpa kat tempat biasa pukul 7:30 malam tau, jangan lupa"

"ok bro, takde hal"

pukul 7.35 malam hari yang sama

taip mesej, "kat mane bro?"

mesej di balas, "kejap2, ondeway ni"

pukul 8.00 malam hari yang sama

taip mesej, "kat mane bro? dah pukul 8 malam ni"

mesej dibalas, "kejap2, sabar2, ondeway la ni"

pukul 9.10 malam, hari yang sama
taip mesej, "kamu di mana kawan, lama aku tunggu ni"

mesej di balas, "ala, jap la, sabar, jalan jam ni. tunggu jap. ondeway ni" - sambil mengambil tuala baru nak mandi.

terus call, "sedare, rumah kau tu belakang taman aku je, kite nak jumpe pon kat warong depan rumah aku ni haaa, kejadahnya ade traffic jam kat taman kita ni. kalau tak dapat datang, cakap je, takde la aku jadi batu sorang2 kat sini. aku nak balik tolong mak aku buat ketupat, salam."

sekian cerita rekaan aku, dan aku pasti, ia berlaku di dunia nyata...
jangan korbankan masa orang lain begitu sahaja......

2 comments:

CintaZulaikha said...

hahhahhha...mmg takleh pakai punya alasan...

cik ziqa said...

yup ! setuju. wujud jek orang cam ni. tgu bagai nk rak, sampai sejam, padahal umah dekat jek. macam2 alasan.

huhu, bersabar je laa..

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan