nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Tuesday, October 11, 2011

bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar stress

assalamualaikum wa rohmatulloh....
anda stress di tempat kerja? kini ada penyelesaiannya. terutamanya kepada yang sudah berkahwin. akak-akak semua boleh lah mencium ketiak suami akak yer. kerane dengan cara itu, stress akak-akak sekalian akan berkurangan keh3....pada lelaki, aku tak pasti kalau korang cium ketiak isteri korang tu boleh redakan stress atau tak.
p/s: sebelom mencium ketiak suami tu, pastikan mereka mandi dengan bersih terlebih dahulu yer. kalau tak, pengsan nanti.  

 Mungkinkah Bau Ketiak Lelaki Penawar Stress Kepada Wanita??
Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala stress
yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini sebenarnya muncul dari Bahagian
Biologi Manusia di Universiti Pensylvania beberapa tahun yang lalu. Kajian
yang
dilakukan di sana membuktikan bahawa keringat lelaki buat kaum wanita
boleh menurunkan stress, membantu relaksasi dan mengatur haid.

Seperti dilaporkan dalam Jurnal Bilogly of Reproduction America sebelum
ini, ekstrak ketiak yang sengaja 'diproses' dari lelaki yang tidak memakai
deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung
wanita boleh 'digoda' dengan bau lawan sejenisnya. Dalam ujikaji yang
dilakukan itu, parfum alami/semulajadi ini kemudian disapukan ke atas
bibir puluhan wanita berumur 25 hingga 45 tahun. Tentunya tanpa memberi
tahu
bahawa itu adalah bibit keringat lelaki dan hanya dihebahkan bahawa
mereka sedang menguji suatu aroma pafrum baru.

Enam jam pertama setelah itu, skala mood wanita yang disapu parfum yang
diperbuat dari bibit keringat lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh
unik. Selain boleh mencerahkan mood, parfum ketiak lelaki ternyata dapat
juga membuat wanita menjadi kurang tegang.stress.sumber

3 comments:

Cik TeN10 said...

mmg kena mandi dulu la.. kalau tak boleh fengsannn !! hahahah

Cik TeN10 said...

mmg kena mandi dulu la.. kalau tak boleh fengsannn !! hahahah

Ieda Al-Habsyi said...

akak ngandung kali ni suka cium baju laki aku yg dah pakai, amikkk kauu, hilang stress bagai, ahhahaha :) *buruk peel*

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan