nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Sunday, August 14, 2011

cara ambil gambar cute untuk profile facebook

assalamualaikum wa rohmatullohi wa barokaatuh. selamat tengahari kengkawan semua. sehat hari ni? grrrrr...lamenye mau tunggu buke puase ni kan huhu. jangan korang dok senyap2 masok dapor sudah hehe. hari ni aku nak tunjukkan korang cara-cara nak letak gambor cute miut sebagai gambar profile facebook korang. gambar profile ni penting untuk orang add. kalau gambar tu kurang menarik maka peratus orang nak 'add' jadi kawan tu rendah la.(kenyataan,tak caye?cube buat)

untuk mendapatkan kawan yang ramai agak mudah. korang amek gambor korang berkemban pon ok. tapi untuk yang perempuan la. kalau lelaki letak gambor berkemban alamatnya buta sehari mata yang menengok yer tak. dah-dah. jangan korang ikot pulak cara ni. kang mak abah korang mara aku pulak. segala yang korang buat tu atas tanggungjawab sendiri. OK. meh aku ajar. 

contoh gambar cute:

sumber gambar cute: mathlutfi90

cara ambil gambar cute untuk 'profile picture' facebook:
  1. cari kamera ataupon henpon kamera.
  2. pegang kamera atas sikit dari kepala
  3. mata menghadap ke atas agar nampak bulat
  4. kembongkan pipi/ muncungkan mulut
  5. siap

penutup: rupa paras cantik menawan bukan tak penting. ape yang lebih penting hati dan peribadi diri.sekian ingatan untuk diri sendiri

6 comments:

Saddila said...

haha enrty sentil . kelaka :)

babaiirwanmiswan :(

azrijohan said...

aik,macam selalu buat jekk.hehehe

azrijohan said...

jemput join:

http://ping.busuk.org/view/16917

iyan shazlind said...

salam irwan,

try buat gambar profile camtu irwan, akak nak tgk..hehehe

CintaZulaikha said...

hahhahhha, sengal punya org

Queen F said...

HAHA selaluuu sangatt kot nampak kat FB -.-' btw tu bukan cute tuu dah macam test market.. :) yup kecantikan itu bukan untuk ditayang-tayang.. :) matluthfi memang best :D

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan