nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Saturday, August 20, 2011

filem box office yang kita tak sedari,wajib tonton

assalamualaikum wa rohmatullohi wa barokaatuh.
adakah ada antara kita yang sudah berkahwin?
sudah ada anak?
adakah kita memuji anak kita, walaupun mereka tidak mendapat keputusan yang memberangsangkan?
adakah kita memberi galakkan dan dorongan kepada anak-anak dalam bidang yang mereka minat?
sibuk dengan kerja sampai tak ambil tahu hal anak2?

seringkali kita dengar,yang muda perlulah menghormati yang tua. ini bukan bermaksud yag tua tak perlu mendengar luahan mahupun pendapat mereka yag muda. jangan sisihkan anak muda bangsa. 

adakah kita seorang cikgu?
bagaimana kita menjaga anak murid kita?
perlukah kita mengutuk anak murid sendiri?
pernahkah kita memberi galakkan kepada anak murid kita? ataupun hanya memikirkan prestasi sekolah?

mereka yang masih muda,masih mentah. mereka tidak tahu apa-apa. mereka hanya menyalin semula atau mengikut sahaja gerak geri mereka yang dewasa. filem AKU TAK BODOH ini sesuai untuk semua golongan dan aku harap pengarah-pengarah kreatif kita dapat menghasilkan filem berkualiti seperti ini. demi mencorak masyarakat, keluarga yang bahagia.


sumber gambar: google

9 comments:

Terbang Bersamaku said...

mungkin filem nie kurang publisiti..sbb tue ramai tak tahu , walaupun filem nie antara filem yg berkualiti & mesej yg nak di smapaikannya bagus..

solomolo said...

ada membe yg cakap movie ni best !~!

azrijohan said...

perghhh...satu jam?lame sehhh

Cik Penulis said...

Thanks abang wan! Kebiasaanya memang macam tu. Filem yang bagus xbyk publisiti. Kadang2 pelik gak ngan masyarakat kita ni. Mereka ni xbrapa nak sambut sangat filem yang ada mesej bagus macam ni. Mereka lebih terarah kepada filem2 ringan. Haih~

Btw, tahniah abang sebab share benda ni!

abah khalisha said...

Best eh cite ni? Tajuknya macam sesuatu je..hehehe.mungkin ada pengisannya..
Restoran Nelayan, Titiwangsa best giler

CintaZulaikha said...

tak tgk lagi citer tuh..

Lea IsNaw! said...

tiru org la tu~ :P

aShaBuLz said...

nice~

afiqazizan said...

dah penah tengok filem ni..memang best sangat..:)

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan