nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Friday, February 25, 2011

cendol kat secret recipe!!!

SALAM...
this story was happened yesterday,ughhhh...tak reti aku nak story in english huk2. semalam lepas bayor saman,pakcik aku (wak enal)  ngan 2 org kawanye pergi la lepak kat secret recipe.(siot,tempat nak high class) dahle pakai baju kebun+kotor,selambe plak diorang lepak kat tempat aircond. datang la si waiter ni nak amek order:

 gambar dari encik google

waiter: can i take your order please?? (yerke waiter tu cakap camni??huk3)
wak enal: perghhh...airnye mahal2 semue, sedap tak ni?
waiter: taktau la encik,bukan saye yang buat.
wak enal: kalo ko yang buat buat mesti sedap,aduhhhh,ape yang nak di makan nih,semue mahal.

(maka mereka bertige meng'order' 2 air dan 1 kek, dan sambung berborak macam secret recipe tu diorang yang punye, diorang cakap mase tu ramai la orang yang pakai baju kot ala2 bos gitu. kire orang kaye2 la)

selepas 1 jam: salah seorang kawan diorang yang baru setel bayor saman pon datang situ gak. dengan selambe die order:
CENDOL SATUUUUU!!!!!

maap encik,sini takde cendol

APELAAA....KEDAI BESOR2 CAMNI PON TAKDE JUAL CENDOL KE??!!

aduhaii,kalo la aku jadi waiter tu,dah taktau la nak cakap ape. haiyaaaa. masalahnye brader tu suarenye boleh tahan kuat. pastu time order muke memang serius. aduhaiii....

(selang beberape minit,diorang pon balik dengan membawe resit RM30 sumthing,haiyaaaa...baik aku pergi makan sup gearbok ker...asam pedas kee...tiap orang laen taste,yang datang secret recipe tu biasenye orang2 yang loaded. :-))

kesimpulan: bace menu sebelom order. huhuhu

2 comments:

nelly said...

Nelly tengok tu ..
lapar jap .

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhh mengiurkan melelehhhh air liur haku..... nak makan kat secret resepi mahal gilerrrr..... aku try sekali tobat tak pergi lagi

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan