nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Friday, February 25, 2011

kisah gua: bersame honda wave maxxis irwan alimat!!!

SALAM...
nampaknye agak lame gak aku tak buat post pasal "KISAH GUA" ni.kalau yang lepas kiter dah interview to'ban vespa dan honda petak sasuke abang boleng, kali ni aku memberanikan diri aku ni untok menerjah sorang member yang tiru name aku keh3 (bukan tiru,kbetulan same namenye kan). aku paling jeles kat die sebab lahir tahun 1983 tapi muke maseh maintain ensem lagi cam sebaye aku plak.huhu. dah2,malas gua nak cakap banyak,jom terjah mamat ensem kelahiran melake ni nohhhhhhhhh!!!!!

sebelom tu,untok makluman, gambo2 ni adalah gambo autoshow karnival wow putrajaya dan irwan alimat mendapat tempat ke 3 kategori sticker. tahniah!!! boleh kontek irwan alimat di facebook irwan alimat


aku: halo bro!!! wazzzuppppp2!!!

irwan alimat (IA): pale otak ko wasap2,aku bagi makan asap kang baru taw. bagi salam la bongok. assalamualaikum.

aku: ala,soli la bro,wa teruje la tengok lu ngan moto lu,same2 smart. keh3...eh lupe, waalaikumusslam warahmatullah..

IA: haaaa camtu la...aku memang ensem pon keh3

aku: cisss eh bro,bagi la name biar orang kenal..

IA: name aku ahmad irwan bin alimad,name samaran wan kapla,name manje plak irfwanida.

aku: perghhh...sume name ko bagi aku ye keh3.eh..sejak bile r ko join otoshow ni pastu nape ko pilih moto honda wave 125s ni?

IA: alaaa...jeles la tu ko takde name manje huhu...aku join autoshow sejak 5/12/2009. aku pilih moto honda wave 125s ni sebab orang kate nak modified moto honda wave ni susah, tu yang aku nak senangkan sikit.


aku: dah lame gak kan ko join autoshow ni. ohhhh,kire pasni kalo bebudak sibuk nak modi moto wave,ko la yang kene keh3...gurau jer. huhu..aku tengok moto ko ni dah superb dah. berape dah ko abeskan duit ko kat moto ni??baek ko blanje aku makan. ko join autoshow ni nape eh? kan penat. dok lap sane sini tak dapat ape pon. kalo menang ok la.kalo kalah,kan wat penat je.

IA: moto memang cantek tapi duit tu cantik la gak, ade lar dalam rm5000 sumthing. takpelah demi motoku sayang huhu. aku luku pale ko!! abes ko pon join autoshow gak kan?cisss. naseb la name same,kalo tak,memang lame dah aku humban ke sungai. aku join sebab saje suke2 nak meramaikan moto. pastu leh kenal ramai kawan. kalo aku or ko tak join autoshow ni,kompom kite tak kan kenal kan??cisss. kalah menang tu belakang cerite. aku puas sebab orang tengok hasil keje kite kat moto kite tu. pastu boleh tukar2 pendapat.


aku: alaaa....keh3...saje je nak buat ayat panasssss...keh3...jangan ler maree...haah la kan..kalo kite tak join autoshow ni,aku tak jumpe ko la agaknye kan kan huhu. ko ade tak join memane kelab dan ade tak sesape yang sponsor ko??

IA: aku dari kelab H.W.C (2020 motor melaka kelab) dan yang sponsor aku 2020 motor melaka, everplot sticker melaka dan maxxis.


aku: sepanjang ko join autoshow ni ape pangalaman pahit dan manes ko ye??

IA: pengalaman manis aku menang piala 3 kaki dan pengalaman pahit pulak,kene tipu. bende ni dah biase dalam autoshow so pade bebudak baru kene sabor je la kan..

aku: haaaaa sebagai orang yang agak lame dalam autoshow ni, ade tak nasehat untok orang yang baru dan yang dah lame join autoshow ni? pastu nasehat untok mat rempit dan diri ko sendiri kalau ade laaa keh3. tak lupe gak ,motto idop ko.

IA: nasehat aku pade yang baru nak join autoshow, kite join ni sebab nak berkawan so takmau kerek,riak,bongkak,angkuh dan yang sewaktu dengannye. pade orang2 lame, jangan la dok gadoh2,kongsi le pengalaman dengan adek2 kite ni. pade mat rempit, rempitlah kamoo sebelom kamoo dirempitkan. tak lupe gak kat diri sendir,kite hidop kene sentiase beringat sebab motto hidup aku sendiri nak,sendiri buat,sendiri mau ingat laaaaa.....

aku: terime kaseh la bro sebab sudi meluangkan mase di interview yer. semoge ko sentiase sehat dan ceria selalu. sentiase rock n ride nohhhhhhhhhh(tiru stail ghani arafat sekali sekala). moge kiter berjumpe lagi kat event yang akan datang!!!!
IA: same2 takde hal lah, kawan punye pasal. :-)

gambar diambil oleh abang boleng honda petak sasuke,terime kaseh bro!!

7 comments:

w125r mono jugak said...

monoshock yg best... hahaha

swingarm banana aprillia on the way..
a battle between maxxis, appleseeds n the new comer will be come true.. hahaha

Mohd Nur Hidayatullah Bin Jailani said...

huiyoo!!! x sangka aku bace entry ko ni y,..di sebalik bontot ko yg munggel dan mengiurkan tu, terselit bakat seorang wartawan yg berkaliber,..cayalah!! peewitt2x!!!,..hihi,..jgn emo2 ye,..wa gurau2 je,..hehe

Yana@Nana said...

salam sempat interview lagi ye.. huhu
ada nama manja tu tak boleh bla siot.. tapi motor dia smart..oren I LIke..

Amira Naddia said...

walaucamne pon ...aweks tetap pilih brader2 krete..^^

ada mokhtar said...

mak ai, bukan mek lagi honda tu bersolek.. =)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uihhhhhhh powerrrr rare punya motor..... yup jenguk part lebih dekat uihhhh semua barang baik punya mahal....


dahsyatnerrr....apa pun cantik lagi motor kau tau

Rozuan Ismail said...

ini boleh ajak wat show dekat UKM ni..ok x?

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan