nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Wednesday, February 16, 2011

kalo tak senam kite cepat mati woo- uncle bertongkat



SALAM...
peergghh..aku taktau la cmne kaki2 blog ni leh ad mase nk menaip tetiap hari huhu..aku ni time idea ade time tu la byk keje kene buat huhu...anyway kali ni aku nk story pasal aku ngan geng2 aku pegi mendaki bukit kat hutan lipur soga perdana batu pahat. pade yang dok batu pahat mesti kenal tempat ni sebab ia nya terkenal dgn air gunung yang amat menyegarkan.

 kami dipuncak

aku pun dah 2 tahun lebih minom air gunung ni,sebab air paip kat umah aku tu tak sedap bile di masak. bila korang dah try minom air gunung ni,korang akan rase air paip yang korang masak tu tak sedap. yup!!its true,bukan main2...keh3...terserius plak aku. yerla...kan air paip kite tu kan ade klorin yang tinggi...tak baik untuk kesihatan. pastu aku pon tak payah sibok2 nak beli penapes air yang  bleh buat gigi aku tercabut dek kerane hargenye yang kadang2 tak masok akal. berbekalkan tong yg berharge rm20 untuk 10 tong aku pon tadah la air kat kaki gunung tu huhuhu...anyway ade mase aku amek la gambonye dan bagi korang tengok yer.
 subhanallah

kali ni aku nk story pasal aku ngan geng2 aku g panjat bukit batu pahat tu. yerla...almaklumla maseng2 perot sudah kedepan la katekan keh3. nak panjat bukit ni bukan cam jungle treking. die mmg dh ade stenbai tangge untok kite panjat. tapi bukan senang taw. pade yang kurang staminanye kene berhati2...slow nak panjat tu. kebanyakan yang dok naik turun bukit ni adalah orang cine coz maybe diorang ni lebih mementingkan kesihatan diri. harap lepas aku cerite ni, kengkawan leh r try panjat yer...

 memburu impian

aku rase tenang naik turun kat bukit ni sebab sambil kite senam,kuar peloh,kite dapat hirup udare segar. yerla...mane taknye...kiri kanan hutan, pokok besor2... :-) so pade yg kaki panjat bukit or gunung maybe takde masalah nak daki bukit ni sebab ade sorang uncle berbangse cine ni,kaki nye maseh sakit akibat excident,tp dengan hanye berbekalkan sebatang kayu tongkat,dengan selambe die naik,tanpe berhenti mahupon tercungap2...padahal kitorang ni dh mintak nyawa dah keh3...rupe2nye uncle ni dah biase jungle tracking dan penah sampai cambodia...perghhh kagum2..

 3 abdul


last sekali,nasehat dari uncle tu:

"saya sudah 2 kali excident, tapi masih kuat. kalau kita tak exercise r....kita pon cepat mati wooo" -uncle bertongkat.

so renung2kan :-)

2 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uihhhhh rajin bebenor ko panjat bukit Soga ni.... uihhhh bukan nya senang nak naik tangga dia ni.... semput tauuu.....

budak kampung said...

ko penah try panjat ke?????

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan