nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Wednesday, February 16, 2011

coolblog vs ubat kuros??!!

SALAM...
beberape hari yang lepas aku ngan member aku menyempatkan diri ke wetex parade muar untok mencari teddy bear,tapi ni bukan nak citer pasal teddy bear,tapi nak cerite pasal ice blended yang sangat popular terutamenye dikalangan blogger2.aku pon xpaham kenape blogger2 suke air ni. nak kate ni air trademark blogger2 taktau la plak. tp yang pasti tiap kali ceriter pasal cool blog ni memang awek nye cen2 taw. kalau tak caye leh tanye kawan aku si hidayat jailani yang belajo kat KUITHO yang sekarang ni dipanggil UTHM.

kali pertame singgah di coolblog. ak terponge2...mane satu la nak beli ni...cendol blog ade,abc blog ade,....haaa...aku tengok cokelat ade so aku pon order la cokelat blog. amoi cantik tu tanye...u mau pearl ka??aku tanye la pearl tu ap die,so die tunjuk la menatang kecik2 warne itam.dalam fikiran aku mase tu...ohhhh...macam cincau yer...so aku pon setuju...aku tengokla awek ni memblender ais dan meletakkan perisa2 dengan penoh khusyuk. 


bile siap jer....hati aku berdebar2...wahhh...first time ni...camne la rasenye...mesti besh..aku pun cocok straw yang beso gaban tu..aku sedut airnye..pearl nye pon ikot sekali...aku gigit pearl nye...OHHHH TIDAKKKKK!!!!!....perghhh serta merta otak aku ligat mengimbas kenangan lalu...memang tak salah...rase pearl ni same cam rase yang aku penah rase sewaktu kecik dulu...UBAT KURUSSS.....perghh trauma aku..nak abeskan air tu beserta pearlnye...perghhh...seksa...akhirnye berjaye aku abeskan...maaf...air nye memang sedap..mungkin pearl nye aku kurang minat kerane ia mengimbas kembali kenangan lame ku...ughhhh

kalau korang nak tau...badan aku dulu beso...sekolah tadika dah bawak basikal...kawan2 aku jauh lebih kecil dari aku...sampai ayah aku risau...siap belikan ubat kurus...aku habiskan ubat tu tapi tak kurus gak. badan aku start susut sejak aku duduk asrama. perghh tapi memang tak tau nak cakap..memang rase nye cam ubat kurus aku tu.lembik2...ughhh....


beberape hari kemudian...aku singgah lagi di coolblog.aku memesan cokelat blog oreo tanpe pearl....ahhhhh indahnya dunia........ :-)

4 comments:

Faizal-Aviate said...

wan, first time aku tgk nyampah jer awek aku dok gedik2 nk mkn menatang blog tuh, bila aku terai test terus dia jeling aku sbb aku habiskan hahahaha..padan muke dia.

budak kampung said...

perghhhh camne la ko leh abeskan pearl nye tu yg rase cam hape ntah huk3

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dah syat makin kurus ke makin tembam ... hahhh minum air batu nanti semput plak kang

budak kampung said...

hahahahah....jom la snggah jumpe aku lepak2

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan