nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Saturday, February 19, 2011

makan-makan: sup gearbox 1Malaysia parit sulong


SALAM...
beberape hari yang lepas, aku,hibbaturrahman dan iwan boll sedang keboringan yang teramat sangat. maka berbekalkan perot yang kosong,kitorang bertekad mau cari warong yang blom lagi kitorang terjah. dengan penoh kesbaran,maka terjumpelah 1 warong sup gearbox kat parit sulong.malas mau cari warong jauh2 nanti balik rumah dah lapar lagi. almaklumlah....tembolok diorang ni tembolok setokin(dipetik dari filem aku maseh bujang arahan hashim hassan).
ni kire first time aku ngan member2 aku terjah warong ini,so kitorang orderla sop kambing gearbox (bukan gearbox kereta kancil yang kat bengkel azizi ye,harap maklom). kuahnye not bad. tak de lah cair sangat cume kurang pekat sikit coz kitorang ni suke kuah yang pekat2 keh3. lagi 1,pade penggemar sambal kicap,kat sini tak disediakan sambal kicap, akulupe pulak nak cadang kan kat pakcik tu huhuhu. sebab sorang member aku yang diberi name hakim fanani,beliau amat menyampah jika makan sup gearbox tanpe sambal kicap kerane beliau memang kipas-susah-mati sambal kicap.

selang beberape minit selepas itu,maka ini lah sahaje yang tinggal keh3

aku dah berusaha mencari sumber2 dari internet mengenai kebaikan sup gearbox ni,tapi tak jumpe gak. tapi pade mereka yang mempunyai penyakit gaot or darah tinggi,dinasehatkan agar tidak mencube menu ini coz dagingnye panas. aku tak bape pasti la sebab belom bertanye dokter lagi. ape2 pon,ape jua yang kite makan,jangan makan berlebih2 han. dan kalo makan, makan sampai habes :-)

9 comments:

~~su manje~~~ said...

salam...
su blogger baru kalau ada kelapangan jemputlah singgah ke blog su manje...
thanks

salam ziarah....



Blog Baru Su Manje...

~~su manje~~~ said...

nice sup gearbox..... nanti su nak gi lah jika ada kesempatan

Amira Naddia said...

isi sikit je...xpuas! nk mkn byk2

budak kampung said...

kuat makan rupenye keh3

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
akan ku jejak sop gear box itew kat parit Sulong.... dah lama tak ratah gearbox ni .... rajin lalu parit Sulong ni tapi tak pernah nak menyinggah...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
foooohhhhh licin mangkok tu tinggal tulang ajerrrr.....

dahsyat ko telan semangkuk sekali sedut ajerrr

beb aku banyak tertinggal lah blog ko but.... aku dah comment semua entry ko.... bagus punya

budak kampung said...

ko ni memang rajen la mengomen blog aku huhu...anyway ko dok mane sebenornye????pt sulong tu dh nak dekat ngan umah aku....xmau singgah2 jumpe member ke???

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aku punya datuk dok parit Mahang parit botak pastu banyak sedara aku dok area parit sulong bawah sikit lahhhh....

aku ni orang pontian asalnya camtu lahhh....

yupppp lain kali aku kalau singgah ko kena belanja aku sop gear box ni yerrrr.....

budak kampung said...

keh3...ntah bile lg la ko nk singgah

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan