nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Tuesday, February 22, 2011

pelok isteri pon ade khasiat nohhhhh!!!

SALAM..
aku telah di tag oleh kawan aku si buyat  sakooraaa(ntah nape name die agak pelik) pasal 1 artikel dari mane ntah die dapat. aku tanye dapat katne die leh ckp die kidnap artikel dari jiran sebelah,huh!!!memang nak kene cepuk si buyat ni kang. haishhhh... artikel kali ni pasal pelok memelok laki bini yang boleh mendatang kebaikan(pade laki bini je yerr....yang belom kawen jangan dok pelok2...kang dapat lain plak).tapi taktau plak artikel ni baik atau tidak diamalkan pade yang berbini 1 or 2 or 3 keh2....yang tu aku taknak ulas sebab aku pon belom kahwen lagi.keh3...

kebenaran artikel ni aku tak dapat nk sahihkan tp yang penting sesape yang dah kahwen tu eloklah berpelok2 yer...mengeratkan lagi hubungan tu...jangan la plak bru kahwen pelok2,dah lame kawen dok jauh2...dah ade anak jalan makinnnnn jauhhhhh keh3.....harap2 aku tak macam tu la nnti keh3


 

KHASIAT PELUK ISTERI

Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun. Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

`Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.

`Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,” katanya ketika memberi syarahan bertajuk Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit’ di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang.

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah s.a.w.

Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.

`Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,” katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.

Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik. `Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,” kata Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah. 

2 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

peluk isteri nikmat woooo tapiiii kalu pelok awekkkkkk issshhhh harammmm tau... tapi skit-sikit apa salahnyerrr

budak kampung said...

kah2...sikit2 pon xleh la bro keh3....kih3

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan