nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Monday, May 16, 2011

13sx: kisah anak dan vending machine

Sepasang suami isteri baru bercerai dan mereka bertengkar untuk tentukan hak penjagaan anak tunggal mereka. pas tu mereka pun pegi ke pejabat agama, jumpa kadi nak minta nasihat.
 
kadi tanye kat pompuan tu... .
"kenapa awak rasa awak yang paling layak bela anak tu?

pompuan tu jawab...
"saya yang mengandungkan anak tu. saya yang melahirkan anak tu. dia keluar dari perut saya."

si jantan (suami) terkedu sebab dia tau pas ni kadi akan tanye dia lak. ahhh... sudah... mende aku nak goreng kadi ni... .kadi pun tanye si jantan...
"hah... kamu... .bagi alasan kenapa anak tu kamu yang patut bela"


Dengan macho si suami tadi pon merungkai soalan si kadi..
"tuan kadi... kalaulah saya ada syiling seringgit, dan saya 'masukkan' dalam vending machine, pas tu saya 'tekan' satu butang pilihan, maka 'keluarlah' setin air minuman. saya nak tanye tuan..air tin yang keluar dari mesin tu hak saya atau hak mesin?"


jawab kadi..
"hak kamu le.."

jantan tu kata lak..
"hah... sama le kes ni pun. Kan tuan... kan... kan "


jangan mara yer...kalau nak amalkan kat dunia nyata,segala yang berlaku adalah atas tanggungjawab sendiri hehehe. aku tengah pelik...duit syiling tu leh ke disamakan dengan......lain je bentuknye kan???huhu

aku nampak entry ni agak menarek,tu yang nak kongsi ngan korang. aku dapat dari blog ni http://sayeponadeblogjgk.blogspot.com/ , singgahlah,banyak cerite menarek kat situ

11 comments:

mOon jOhari said...

ala..pOtong anak 2 jadi 2 bahagian...amek sOrg satu...xyah berebut...hehehehe...xpOng x yah cerai lag...tgu dapat anak no.2...pas2 baru cerai dan amek sOrg satu...

CintaZulaikha said...

huhuhuhuhu...bak kata BK. ni sumer tanggungjawab bersama yer anak2..kuikui

Farhan Zulhusmi said...

nie nak marah nie...hehehe...
emm..boleh ada kaitan kan..
conclusionya..segala apa yang kita lakukan diatas dunia nie adalah tanggungjawab kita..xye??

storyfromme said...

kesian kat anak tu tengok orang berebut die.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

duit syiling tu umpama kiasan.. kalau fizikal memang la tak sama.. kekekekeke
TERKINI : JANGAN TANAM KUCING MATI NANTI KENA PANAH PETIR
TERKINI : PLAGIAT! HAK CIPLAK TERPELIHARA
TERKINI : HIDUP KAU TAK BEST SEBAB TU KAU TAK CERITA

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

Hakhak pacik .. I like this entry .. 'bende' tu mcm bentuk ekor casper .. kan kan kan?? wakaka!! larikkkkkkkkkkk!!!

Rozuan Ismail said...

haha.pandai si laki tu putar belit ye.huhu

Cik TeN10 said...

ahaha.. pndai laki tu jwb ea.. dlm dok gelabah pn smpt lg crik idea. hebatt2

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy repair dan spray helmet lama

eeeemmmm kalau macam aku dulu lahh suka tendang mesin air tu dapat satu air percuma camnerrr.... tak yah masuk duit pun... ( rembat air tin) camner pulak

eeemmm kata cekgu kalau rembat ni kena jawab kat akhirat kelak

http://aniesandyou.blogspot.com said...

hahahaha

cun nyer idea

Aksi-aksi terlarang @ Kuala Lumpur International Book Fair 2011

kucarkacir said...

amboii..ade ke patut nak bandingkan wanita ngan mesin?

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan