nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Tuesday, May 24, 2011

siapa pernah lihat burung saya??

cerita ni aku terbaca dari blog http://mummyrozie.blogspot.com/ . dan aku tak paham sangat cerita ni. cube korang baca. agak2 korang paham tak?lepas tu tolong jelaskan kat aku kat ruangan komen tu yer. mintak tolong ni. aku ni kan lampi (lambat pikup)

"Ada seorang lelaki tua yang hobinya memelihara banyak burung. Pada suatu pagi , semua burung kesayangannya telah hilang. Merasa si pencuri sudah keterlaluan, lelaki tua itu pun membawa masalah ini di perjumpaan mingguan di kampungnya.

Lelaki tua : Siapa disini yang ada burung?
Seluruh penduduk laki-laki segera berdiri.

Menyedari kesilapannya dalam cara bertanya, lelaki itu menambah, bukan itu maksud saya....

Lalu di ajukan soalan yang lain..
maksud saya adalah, siapa yang pernah lihat burung?

Maka seluruh penduduk wanita berdiri.
Ker ana menyedari pertanyaannya masih tidak betul, maka dengan muka merah padam dia menyambung maaf, bukan itu maksud saya...

Sekali lagi dia cuba bertanya
maksud saya adalah siapa yang pernah lihat burung yang bukan miliknya, Separuh penduduk wanita berdiri.

Muka lelaki itu makin merah, dan juga makin gugup, segera berkata lagi , "maaf sekali l agi , bukan ke arah itu pertanyaan saya, maksud saya adalah,siapa yang pernah lihat burung saya?"

Lalu Isteri lelaki itu pun pun berdiri. dan seorang wanita yang lain, maka kali ini merah padam pula muka si isteri, lelaki tu pun cabut lari....

6 comments:

CintaZulaikha said...

buat2 tak paham pulak yg tukang post nih..kahkahkha...hadoi trok tol la~~

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

glurpp .. wahkahkah!! Adakah lelaki itu si pemilik ini page??larikkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

Rozuan Ismail said...

adoi.kantoi lelaki tuh =)

shiema sufian said...

haha. ntah pape je la. takde soalan lain ke bole dye tanye. mcm tu pulak yea. hahaahaha

mOon jOhari said...

..kamu x faham??? waaa...innOcent betOi ye...hikhikhik

Kafe Que said...

sape pnah tgk burung murai??burung gagak??burung pipit??

Hot - Kenapa Harimau Malaya bolos 10 gol

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan