nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Tuesday, September 13, 2011

Emergency Break Glass Money Box oleh Becky Miller

assalamualaikum wa rohmatullohi wa barokaatuh...
korang ada duit syiling tapi tak tau nak simpan kat mane?
korang ada duit syiling tapi asyik habis je sebab susah nak kawal nafsu belanje?
kami ada cara!!!!

cewahhhhh dah macam promote ape plak kan. untuk pengetahuan korang, aku memang minat mengumpul duit syiling sejak dari kecik lagi. bila aku dengar bapak aku balik je, aku akan kejar die. kerana biasanya dia akan letak duit syiling seposen dua kat atas meja. nanti bila dah penuh tabung tu, aku akan pergi ke bank untuk simpan duit tu. kadang-kadang bila dah penuh, aku akan cari bekas2 yang boleh aku guna untuk simpan duit syiling. begitulah aku dulu masa kecik. dan sampai sekarang, aku masih amalkan. 

bayangkan, cukuplah sehari RM1, sebulan RM30, setahun RM360

pada korang yang agak susah mengawal nafsu belanja, haaaaa, kat bawah ni adalah tabung kecemasan untuk korang simpan duit korang. dan tabung ni hanya boleh dibuka ketika kecemasan sahaja. sebab korang tak boleh bukak tabung ni kalau takde kecemasan. nak tahu macamane nak keluarkan duit dari tabung ni? tengok gambar di bawahkalau korang berkenan, boleh dapatkan di sini

No comments:

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan