nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Wednesday, June 8, 2011

cikgu kurang ajar??!!

assalamualaikum wa rohmatullohi wa barokaatuh. macam biase lah. oleh kerana internet aku yang agak lembab ni aku tak dapat nak jalan2 kat blog kengkawan. lebih2 lagi jalan ke blog yang berwarna warni. semalam agak sibuk,mungkin hari ni aku akan luangkan masa untuk blogwalking ke blog kengkawan,terutamanya mereka yang rajen komen kat blog aku. kesian korang. penat2 komen aku tak balas pon. uhuk3.
gambar sekadar hiasan,ambil dari google

keylah,bertemankan air tongkat ali panas ni aku mula menaip entry pertama hari ni. tadi aku baru menjejakkan kaki ke opis,tetibe terdengar suara orang tua berkata,cikgu ni kurang ajar. terkejut aku. huhu. untuk pengetahuan,opis aku ni terletak bersebelahan dengan warong,jadi apa yang diorang borak semua aku dengor. 

aku pelik gak,cikgu sorang ni aku tengok baek jer. di tambah lagi dengan muka hensem ala korea,ape yang kurang ajarnye cikgu ni?adekah dia memukul anak murid dia macam seorang cikgu kat mesir yang pukul anak murid tadika dengan selamba padahal budak tu  kan baru nak belajar. atau adekah cikgu ni menjual barangan MLM di sekolah??atau adakah cikgu ni buat projek dengan anak murid nye sendiri dalam stor sukan sekolah? 
lantas aku bertanya pada pakcik tu,"pakcik,cikgu tu kurang ajar ke?ape yang dia buat?"

pakcik tu tersenyum sambil berkata,"yerla,kan cuti sekolah ni,dia kurang ajar la"

dalam hati ku,"alahaiiii pakcik ni,baru aku paham,kan senang kalau pakcik cakap cikgu ni kurang mengajar waktu cuti ni. aku yang lampi ni pun dah fikir bukan2"


penutup: teringat aku waktu aku dapat result baik mase PMR dulu,ayah aku suruh aku jadi ustaz.uhuk3. muke aku ni ade rupe ustaz ke?macam muka pecah rumah jer keh3

ade muke ustaz ke aku ni keh3

12 comments:

waN Mohd Salim said...

macam2 la .. cikgu kurang ajar tu macam mane ..

~~Ticer Wann~~ said...

adoii..sentap dah baca tajuk tadi.. :) salam perkenalan....

jom intai blog saya plak


Yes, I'm a lady driver..so what?

Hanif said...

hahahaha..tjuk xleh blah..nebes dh nk bce td

Rozuan Ismail said...

gaya sorang ustaz tu dah ada.hehe.ingtkan kurg ajar.rupanya kurg mengajar,nama pon cuti.

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

agaga .. Comelnyeeeeee!!

aNaYaNa said...

bolehla bak jadi ustat pon..ehhehehe

nyanyisunyi said...

rupa kamu tu memang ada tokoh pun jadi ustaz..muka suci je bak kata nabil..:))

Syuxer said...

ahahhaha..tajuk gempak..aku ingat cikgu kurang ajar tadi..rupanya..kurang mengajar heheh

anyway..muka hang dah ada ciri2 ustaz dah..:)

Nisa' said...

Haha, kalau diikutkan, betullah kot cara penyampaian pakcik tu. Kelakar, kelakar.

And insha'Allah, bukan daripada muka tapi niat tu :P

khunsuriyatit said...

orang tua..banyak pengalaman..bahasanya kadang2 berbunga-bunga...

atieserina said...

hahaha..
ape daa..
igt cikgu mane la yg kuang ajar td..

Once you go Black, you never go Back

NISA NASI said...

memang macam ustaz

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan