nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Thursday, June 23, 2011

"nostalgia ayah" bersama rakan facebook ku

assalamualaikum wa roh matullohi wa barokaatuh. selamat tengahari kengkawan semua. dah makan belom? kalau belom tu pergi lah makan,jangan dibiarkan perut tu kosong. kang kena gastrik kesian kat mak ayah korang. kena antar korang pergi klinik hehe. setiap orang ada kenangan bersama ayah. aku berkesempatan bertanya kepada rakan-rakan facebook ku mengenai kenangan mereka bersama ayah masing-masing. jom tengok kisah mereka.

heheh ni merupakan member aku masa kat uitm segamat. fitri namenye. kalau korang tengok mukenya memang skema ya amat. tapi mase kecik pon nakal gak. habis kena sebat dengan bapak die hehe. korang nak tau toler tu ape? cari sendirik keh3

yang kat atas ni pulak namenye kak su hehe. aku anggap dia akak la sebab atas aku kan. kak su ni memang gorjes wa cakap lu. cantik dan ayu. rupa-rupanya nakal jugak sampai kena pukul dengan ayah dia. aduhai huhu

member satu tempat kerja. orang panggil dia wak laseng. yang aku takleh blah ade ke dia mintak bapak dia pinangkan nurul syuhada nurul ain? mane boleh!!! wa belom masok line maaaa hehehe

hehehe ni kawan aku mase sekolah rendah dan tadika. dah lama tak jumpe dia. tau-tau je dah besar camni,siap pandai bergaya lagi huhu. pengalaman die pun same cam yang lain. kena pukul dengan ayah gak. tapi dia ni malas nak pergi sekolah, tu yang kena pukul hehe.padan muka

hahahah besh aku baca komen si syahid haron ni. member aku mase kat SBPI Mersing dulu. dia ni memang power bab study. sekarang kat france kot. hahaha entah aku lupa. tapi dia memang genius. baru aku tau kenapa dia jadi bijak. korang bacalah komen die..pahamkan hehehe

hahaha padan muka ko farid isa hahaha. inilah kawan yang bagi semangat kat aku mase aku tengah frust berhenti belajar sebab nak tolong family kat kampung. sampai la aku dah keje ni pun dia tetap ambik berat kat aku. thank alok. lupa pulak,dia ni pun gila2 tengoklah,sanggup paw duit bapak dia sebab nak beli mainan digimon hahaha. masok peringkat daerah tu. damn!!!ko tipuu haha

hahaha yang kat atas ni member aku gak,baru kenal tahun ni padahal belajar sama-sama kat uitm segamat tu. kenangan die paling besh sebab hari-hari pergi kebun tolong bapak dia..bagus. boleh jadi peladang berjaya hehehe

aku terkedu baca komen kawan aku si buyat. hurm. sedih pun ada. ingat lah kawan-kawan,tatkala kita bersuka ria dengan family kita,ada insan lain yang dahagakan kasih sayang ibu bapa kerana ketiadaan mereka. selagi ibu bapa masih ada,jagalah mereka sebaik-baiknya. jangan derhaka kepada mereka. ingatan untuk diri ini.

penutup: rakan blogger takmau kongsi kenangan ke kat sini. kongsikan la. meriah sikit :-)

7 comments:

ismi fitri said...

kenangan ko mane plak...
kne petik sawit o kire biji sawit satu kontena??hahaha

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

Bestla bc entry ni...mana kenangan tuan punye blog ni...nak tau jgk

JaRyiE jEmArYiE kOo said...

bestnye ade knangan dgn ayh,, hurm,.. jeles la..

CintaZulaikha said...

da lama dah tader kenangan ngn ayah

waN Mohd Salim said...

alamak .. ps rindu ayah ni .. asl ko buat entry ni T_T

Rozuan Ismail said...

Al-fatiah buat mereka yang telah pergi

iyan shazlind said...

ni cerita akak yg boleh tahap masuk guiness world of record dlm bahagian satunya2 anak Encik Ariffin yang dirotan oleh beliau...:p
http://hijaurumputitu.blogspot.com/2011/06/selamat-hari-bapa.html

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan