nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Thursday, March 24, 2011

aku jadi malas blogwalking bila....

SALAM...
pertamanya aku nak mintak maaf lah kalau tajuk kat atas tu kurang menyenangkan. sebenarnya aku pon blogger baru gak dan banyak gak kekurangan kat blog aku. aku sebenarnya suka datang ke blog kawan2,tak kira la sape2. aku suke baca luahan hati  korang,informasi yang korang bagi. aku suka. TAPI.....dalam masa yang sama,aku rasa malas nak berblogwalking.maaflah kalau kata2 aku ni kasar. aku ulang,entry korang besh2 tapi ada masalah lain yang buat aku kurang gemor. nak tau? hurmmmm ni dia..

aku merayu...huhu..tolong lah. jangan la korang dok pasang lagu kat blog korang. korang nak tau,penah aku terkejut berok kat dalam opis ni sebab tetibe ade lagu kat blog korang.mase tu pulak volume tengah maksimum. perghh. naseb baik aku takde kencing manes. kalau ade,memang pengsan aku kt opis....sian la kat aku...huhuhuhu

lagi satu,tolong la remove bende alah yang dok terbang2 warna warni kat blog tu. berat la sayang. betul. banyak sangat benda2 gerak kat dalam blog tu. pening aku. maaflah. memang la cantik. tapi benda2 tu semua akan buat blog sayang2 semua berat.

bayangkan aku nyanyi lagu ni ye

rupa2 nya masalah ni turut di alami oleh seorang blogger, http://www.darxniq.com/. boleh la singgah ke blog beliau. banyak ilmu2 bermanfaat yang korang akan dapat. sebelum tu,aku mohon maaf sangat2,yerla,aku tau lepas ni mesti ade yang benci aku. blog aku pon maseh banyak kekurangan. so harap kita saling mengingati yer.

berikut adalah luahan dari hati beliau, 

jangan letak pic banyak kat main page blog (melembabkan loading blog)..tp klu nk letak jgak..lantak korang la kan..blog korang..bukan blog aku..hahahha..  

minimakan jumlah post..plg maksima 4 post 1 page...klu perasan blogger2 lame hnya letak 2 post jer 1 page.. nak jugak letak post bnyak2??..haaaa..pakai la system read more. 

klu nak pasang lagu?..bleh jer..pastikan lagu tuh boleh "pause" atau leh "adjust" sound supaya tidak menggangu ketenteraman manusia sejagat 

bahagian komen klu boleh sila pilih version popup..sbb senang untuk pembaca yang pakai line tenet selaju 10 kuasa tenuk boleh komen.. 

sila buang word verification..adoii..letih kot nk taip...klu 5 blog wat cam tuh...aku rase lima2 nnti kena tekan pangkah..sbb orang fedup asyik nk letak verification word..  

buang widget yang x perlu lam blog...yang berkelip2  la..dah la sume tuh pakai plugin flash..kdg2 aku bukak blog sape2 yang bnyak widget..smpai crash flash player aku...laptop pon jadi hang..  

letak widget follower diatas sekali..supaya senang orang nk follow...nih letak plg bawah...sape nk perasan...aku pon x perasan..pastu ada la yang mngadu...awak x pollow sy la...sy sket follower la...menyampah aku dengar..  

chat box sila la pilih shoutmix atau yang seangkatan..sbb xyah nk buh bnyak2 kali name ngn link..korang ingt rakyat malaysia nih rajin ker nk isi benda yang same tiap2 hari??

    11 comments:

    anis aniesa said...

    i loike,,,x tau la klu blog anis pun ade kekurangan y tersenarai,,ish kene usha blek ni..=p

    yanadaniel said...

    Tq bro sbb syer info... Yana akan buat seperti disarankan :)

    jღ®ϊ●●ղՕvЗllღ said...

    blog wa berat x?berat x? *confiusy sebentar*

    solo molo said...

    setuju dengan semua di atas...

    Ain Jia Zainudin said...

    oitnaa ..pkcik marah ke ni .hehe.. haa.. belog ain pn cm taikk jgk la agknye ..hee .. tlg la tgok2 ..mne tau bole sme2 brubah kn .. hee,.,

    miss mush said...

    setuju.cube try test datang my blog.dan komen la ape yang patot.heheh

    storyfromme said...

    setuju.tapi sape la kite nak mara dorang sume.kita hanya memberi teguran jela.sukati dorang la nak dengar ke tak.nanti tak pasal2 blogger bergaduh.tak syok la gitu.

    SingaJadian said...

    setuju sangat² bro..
    ak pn kadang² bila menjengah blog² nie terkejut, sbb lagu autoplay.. nk buh lagu ok jer, tp jgn autoplay r..
    nasib baik bukan lagu berat.. klu berat dh lame rock² aku nanti.. haha :D

    kata kila said...

    tegur tegur lah blog kila kalau ade salah silap :)

    Nurnadrah said...

    saye bdk bru belajar,kalau slh tulun tunjukkan..^_^

    Hisyam said...

    Hohoho, kalau bukak 5 blog ada lagu campur semua jadi lagu hindustan pulak.

    popular post

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    artikel dari blog kawan-kawan