nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Sunday, March 13, 2011

khas untuk wanita: tips mencari lelaki

SALAM...
tadi aku terbace kat blog seorang blogger ayu,qaseh dahlia. beliau ade bagitau pasal ciri2 lelaki yang patot di reject. agak besh jugak isi2 yang diberi. logik pon ade. so kali ni aku pulak nak bagi tips pada wanita2 kat luar sane. macamane nak pilih lelaki untuk dijadikan suami. check it out yaw!!!! (apeke jadah ko jadi hip hop plak ni)

PENTINGKAN BAB AGAMA
haaaaa...yang ni aku taknak komen banyak2 sebab aku ni pon bukan kuat iman. kadang2 terlepas juga solat. ya tuhan. ampunkan dosa2 ku. aku lalai. kan biasa nya korang pergi dating kan? kalau masuk waktu solat,dia ada ajak pergi masjid ke...surau ke,....ade?

MAKAN TAKDE NAK KAVER2
kalau korang nak tau,ade kisah benar,sorang perempuan ni mereject lelaki yang ajak dia dating,sebabnye? lelaki ni order nasi goreng tapi makan cume 2 3 sudu dengan gaya ala2 sopan nak !@#!#. aduhai. so,pilih lelaki yang jadi diri dia sendiri!! ok!!

BUKAN JENIS MENUNJUK
haaa...ni pun penting. mane tak nye. asal keluar je tukar2 kereta. korang pon entah2 taktau,kereta yang dia guna tu entah sape punya la kan. entah dia punya ke. kereta pinjam ke. so,better cari yang sederhana ok!!

HORMAT ORANG TUA
ini paling penting. kalau dia lalu depan orang tua pun tak tunduk,korang nak pilih ke?kalau jumpa mak ayah korang,dia tak salam,korang nak ke? 

sampai sini je dulu yer..kang korang bosan pulak. huhu. perlu diingatkan,aku pun bukan sempurna. bukan memandai. tapi ada kisah benar di sebalik tips2 yang aku bagi tu. so jage diri baik2. daaaaa

eh lupe plak. pade yang dah kahwin tu jangan tengok tips ni lame2.kang marah laki akak2 semua huhuhu.jangan mara

5 comments:

Warna Warni Kehidupan said...

LIKE!!!! yang nombor 1 paling penting...hurmm...tapi tak pernah lagi jumpa laki yang kaver2 time makan..ade ke???

Qaseh dalia adelia said...

hahaha ooo berbalas entry nampak .. agama tu peting ! menunjuk reject !makan kaver ?haha juz jadi diri sendiri lah ..nnt kan nak kawen pulak ..no kaver2 ...

Silent said...

eleh
boleh je nk belakoon kan. ;DDD

♥sophie♥ said...

sokong sokong :) hee

intan.maisarah said...

:) hahah.. "adakah anda mahu bernikah dengn diri anda?::

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan