nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Friday, March 25, 2011

dimana logiknya earth hour 2011

EHEM...EHEM..
amboi2....lamanya korang tengok model tu yer...cissss...naseb baik beliau pakai baju yang agak ok. kalau berbikini silap2 entry aku ni pon korang tak bace kan??huhuhu. anyway aku bukan nak bantah atau nak salahkan sape2. cuma,yerla. aku ni sekolah pon tak habis. sebab tu aku bertanya kat kawan2 yang bijak pandai ni tentang ape kelebihan di sebalik EARTH HOUR atau JAM BUMI ni.

seperti yang kita tahu,earth hour di wujudkan untuk memberi kesedaran kepada kita tentang global warming yang kita hadapi. korang pun mesti rasa kan? setiap hari,semakin panas. aku dah takut dah.mane taknye. kalau kutub utara ngan selatan cair,mana kita nak lari? so cara2 untok support program ni ialah dengan mematikan lampu selama 1 jam. 

alaaaa senang,aku memang suka pun tutup lampu ni...TAPI?? berbaloi ke cume 1 jam setahun?

siapa yang keluarkan asap berkepol2 setiap hari?
siapa yang dok bakar sampah secara terbuka?
.............macam2 lagi dan ia berlaku setiap hari...........

so.....adakah program ni menyedarkan kita? pada sesapa yang nak support aku tak kesah. baguslah. sejuk bumi ni selama sejam. tapi...setiap hari...kita pun kena jaga bumi kita...termasuk aku....bukan sejam dua....tapi selamanya kita kena jaga bumi ni...selagi maseh bernyawa.....


7 comments:

Amirrah Zawani said...

betul2.. jaga lah bumi setiap hari bukan masa earth hour je..

Silent said...

betollah weh...

afiqazizan said...

haha..taw xpe..klu gambar berbikini..takdenya orang nak tgk dan baca entry ini..ape2 pun kita kena jaga bumi kita ni setiap hari.

Abang Zam said...

aku rasa salah la weh..atleast ad jugak cara nak stop kn kejap pemanasan global ni ngan earth hour..even 1 jam, tu sangat berharga beb

nhaz hafek said...

dunia smkin tue...bsame2lah kite mjagenye..
-folo u..dak kg johor ye..hehe same la..cantik kaligrafi islamik ur name 2:)

CintaZulaikha said...

tu la pasall..igt lgi earth hour thun leps. msa tu duk kt kpg...huhu. kn depa wat pukui 8 time tuh.

kita da siap2 nk tup lampu, tetiba mertua I ckp, tu rumh depn tak tup pon, buka la blik, nk tgk berita nih. hoohh..haha. camna tuh??

bla buka tv plk, berita pon ada..apakah?? konpius di situ. apa drg pkai generator ke??

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hahaa!! bergelap lorh tapi betui ka??

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan