nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Friday, March 25, 2011

khutbah jumaat yang buat aku tak tido



maaflah kalau tajuk kurang menyenangkan.aku amek khutbah ni kat youtube. meremang bulu roma aku dengar khutbah nih. kalau lah kat kampung aku macam ni gaya seorang khatib berkhutbah,insyaallah,takde la bebudak dok maen baling selipor kat luar masjid tu. takde la bebudak dok isap rokok kat luar masjid mase imam membaca khutbah. takde la orang dalam masjid dengar khutbah sampai tertido.

tapi bila aku tengok komen2 kat youtube pasal video ni,aku agak terkejut,sebab,ramai yang cakap ustaz ni buat cerita. antara komen2 orang kat youtube tu,

"khutbah ni penipuan. anda boleh rujuk dari citer Kisah Waliyullah Abu yazid Al-Bustami r.a masuk gereja Sam'an dalam buku "untaian kisah para wali Allah' karangan Syed Ahmad Semait".
Kisah 27- Saya diseru pergi ke gereja-Abu Yazid Al-Bustami r.a.
ini baru kisah yg sebenar melibatkan wali Allah. bahasanya ustaz ni men bedal je kawan die nyer citer. kalau buat citer x soheh apa maksudnya. fitnnah kan. kalu fitnah ape dosanya? jadi hati2 dengan sumber."


so pada sesiapa yang lebih arif boleh tinggalkan komen dan same2 kita kongsi.

3 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

pastu..leh caye ke khutbah nie..hurm..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

maera rase..btul atau tak btul khutbah nie...intipatinya ialah supy umat islam bsyukur kerana dilahirkan sebagai seorang muslim..dah ingt tanggung jwb sbgai Hamba Allah..

nora said...

aku tak dpt bukak youtube ar
so no comment ar

ENTRY HOT : Beku

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan