nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Saturday, April 23, 2011

akibat TERLALU yakin...engkau rugi berjuta

kita selalu dengar orang dok cakap kite kena yakin dengan diri kita sendiri. kalau kita yakin,kita boleh buat. tak de hal takde masalah punye. memang betul,bila kita dah set kat otak kita yang kita nakkan bende tu,kita akan berusaha untuk capai apa yang kita nak kan? TAPI...betul ke keyakinan tu dapat merealisasikan apa yang kita nak? YAKIN is OK. TERLALU YAKIN/OVERCONFIDENCE is NOT OK. 

kadang kita pon pernah melalui situasi overconfidence ni. aku nak bagi contoh pon tak reti sangat. senang cerite,nanti bile korang tengah berak ke..mandi ke...korang fikirlah sendiri contoh2nye k hehe.korang kan dah besor. dah boleh fikir. hehehe. so kat bawah ni mungkin contoh untok mereka yang terlalu yakin. jom tengok

5 comments:

CintaZulaikha said...

kan kkta kena yakin ngn apa yg kita buat..tak betoi ka??

Headmaster said...

tapi den kadang oberkompiden den ni hencem.hatoi.

budak kampung said...

cintazulaikha: kak,kalau kompiden takpe kot..jangan ober kompiden hehehehe

headmaster: haah la kan..aku pon kadang ter over kompiden yang aku ni hensem hahahaa

kucarkacir said...

sian die..
ish ish ish..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Yamaha 135lc dan penjagaan

Honda ex5 dan Honda wave

yuppp berani tak berani lahhh kalau takut dilambung ombak jangan berumah di tepi pantai

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan