nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Friday, April 15, 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT


  1. APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA
     gambar: google

    kalau yang sekarang ni aku minat monkey d luffy la. dalam cerita one piece. luffy ni mempunyai kuasa selepas makan buah setan yang membolehkan dia menjadi budak getah. tangan dia boleh jadi panjang,camtu jugak seluruh anggota badannye, kalau diikotkan memang la tak logik huhuhu,tapi ape yang buat aku suka tentang luffy ni:
    • kalau dia nak sesuatu,dia akan dapatkan. dia akan pastikan yang dia akan kecapi impian dia tu. walaupon ia hanya kartun tapi pada aku,patot menjadi pengajaran bagi kita tempuhi hidop yang makin lama makin perit,kan?
    • luffy ni mementingkan persahabatan,bila kawannya ade masalah,dia akan bantu. bukannye ade kawan tapi makan kawan.
    • kalau kite tengok dalam cerite ni,orang2 yang nak jadi 'pirate king' dan mempunyai kuase hebat2 sume pakai smart2,tapi luffy ni low profile ngan selipor jepon,seluar senteng dan tak lupe tema 'strawhat' die. macam tu gak dalam kehidupan kita. jangan la kita sesekali berlagak angkuh sombong bile dah berjaya. bila dah kaya. baru untung sikit dah pakai mewah2. megah2.nak jadi ape?
     
  2. Dan APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK 
     gambar:google
    aku paling tak minat superman. maaplah kalau ade sesape yang marah. bukan ape, muke dah hensem. cukop sifat. tapi sampai sekarang aku maseh tak bleh blah bile beliau memakai seluar dalam kat luar. ape fungsinya. abes kalau dah pakai spender kat luar,yang dalam pakai tak? huhuhu...sangat sadis. lagi yang buat aku pelik,die ni sempat nak tukar baju kan? tapi spender tu tetap gak nak pakai kat luar...waghhhh badan ko tu dah la toughh,ensem,kuat!!!pakai la spender tu kat dalam....grrrrrr

  3. Satu lagi.. Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI ... 
     
    hahahaha kalau yang lepas aku ade cakap yang aku nak ade kuase mate yang boleh tembus kat mane2 je dan boleh jadi hollowman. hahahha.kalau budak nakal macam aku ni korang paham2 la ape aku nak buat bile ade kuasa cam tu kan??hahaha. tapi dengan abang ben ni tak mau aku jadi camtu. 
     
     gambar:google
    abang ben ni baek so aku nak jadi power rangers!!!!opppssss...bukan power rangers sekarang yang makin mengarut tu yer. aku suke power rangers zaman aku kecik dulu. mighty morphin power rangers!!!!...hahaha aku nak jadi tommy,green rangers. ade robot sendiri. hahaha..aku suke tine die bertukar,,,hahahahahaha.....time die panggil robot2...waghhhh brader ben...aku rindukan zaman budak2 aku dulu...zaman sekarang cerite kartun dah tak beshhh!!!!!

    gambar:google

5 comments:

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

wa baru nak jadi power rangers :(( hish tukar lain!! werkk!!

NUMASARA HANA said...

singgah sini bace entry...

http://numasara.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

singgah la nnti k...

~salam perkenalan~

Ara Farahah said...

o0o.. ksian superman... haha..

meh jenguk sini lak..
http://farahahsulong.blogspot.com/

Wafiy Suzly said...

datang dari blog ben ashaari, jemput singgah blog saya ye.. huhu, kartun memang susah nak dilupakan kan? harap boleh keep in touch in blog.

http://wafiysuzly.blogspot.com

cik sakdi said...

nak jadi sailor moon coz ade pedang sakti. kakakh kalu poweranges nak warna pink coz warna kuning negro. hehe

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan