nuffnang

dari irwan miswan

Terima kasih sudi singgah ke blog yang tidak seberapanya ini. Kalau kawan-kawan ada info berguna, atau ingin menegur kesilapan aku, dipersilakan, tapi tegurlah secara positif sebab aku akan lebih hargai mereka yang menegur secara positif dan mendoakan kesejahteraan mereka. Sekian.

Friday, April 29, 2011

mr bean di perkahwinan putera william dan kate middleton???

sumber maklumat ini aku ambil dari blog http://sharinginfoz.blogspot.com/.dan entry ni khas untok mereka yang nak tengok siaran langsung perkahwinan putera william ni yer. aku mungkin tak tengok kot. sebab? ade hal yang lebih penting perlu diuruskan malam ni. tak rugi kot kalau tak tengok. kan? so kepade mereka yang nak tengok perkahwinan ni. kat bawah ni ade maklumat2 nye k



Maklumat mengenai perkahwinan di raja antara Putera William dan Kate Middleton yang akan berlangsung pada hari ini (29 April 2011) yang diambil from The Star:
  • Website rasmi
  • Facebook
  • Program (untuk waktu Malaysia tambah 7 jam)
    • 0815: Kehadiran tetamu di Great North Door of Westminster Abbey
    • 1010-1051: Kehadiran keluarga dan pengantin
    • 1100: Perkahwinan
    • 1200: Pengantin diarak ke Buckingham Palace
    • 1800: Private dinner untuk pengantin diraja, keluarga dan sahabat rapat

    Maknanya kalau nak tengok perkahwinan Putera William dan Kate Middleton adalah antara pukul 6.00 petang hingga 7.00 petang (waktu Malaysia)
  • Tetamu
    • 40 keluarga diraja negara asing dijemput termasuk dengan Yang di-Pertua Agong Tuanku Mizan dan Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah
    • Pemain bola terkenal England, David Beckam dan isteri, Victoria
    • Elton John
    • Rowan Atkinson "Mr Bean"
    • Tetamu yang tidak dijemput termasuk bekas isteri Putera Andrew dan anak-anak, Presiden US Barack Obama dan isteri (kerana majlis ini bukannya state event), Bekas Perdana Menteri Britain (Tony Blair dan Gordon Brown)
    • Tetamu yang menolak jemputan termasuk Putera Salman Hamad (Bahrain), Putera Naruhito dan Permaisuri Masako (disebabkan gempa bumi dan tsunami)

  • Hadiah Perkahwinan
    • Derma kepada 26 entiti yang memerlukan (Putera William dan Kate Middleton tidak mahu hadiah-hadiah daripada tetamu untuk diri mereka sendiri)
  • Kos perkahwinan
    • Dianggarkan berjumlah GBP50 juta (RM50 juta). Ianya dibiayai oleh Queen dan Prince Charles termasuk perhidmatan gereja, muzik, bunga dan sambutan majlis perkahwinan. Duit pembayar cukai akan digunakan untuk keselamatan, polis dan pembersihan
  • Siaran langsung @live
    • TV7: Bermula 3.30 petang hingga 8.30 malam
    • Astro 512 BBC World News: Bermula 4.30 petang
    • Astro 511 CNN: Bermula 2 petang
    • Astro 735 ITV Granada: Bermula 3.30 petang
    • Astro 707 TLC: Bermula 3.00 petang
    • Astro 514 Skynews: Bermula 5.00 petang

4 comments:

Sharinginfoz said...

tak nampak lagi mr. bean tapi david beckam ada gak, anyway thanks for the link

Far8 budak baik said...

aku nk kawin mcm ni gakk nnti
sumpah jeles..hahaha

CintaZulaikha said...

takmo tgk video saya kawen ka?? LOL

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

bestnye jadik raja :( wahkahkah .. mule nak kuar ayat materialistik ni .. dorang cantik!dorang cantik!

popular post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

artikel dari blog kawan-kawan